
- 1 φλυτζάνι ρύζι ή 1 φλυτζάνι αστράκι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κότα
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Βάζετε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζετε με νερό να βράσει
-Αλατοπιπερώνετε
-Μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι ή το μακαρονάκι
-Μόλις ετοιμαστεί κλείνετε τη φωτιά
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε το λεμόνι
-Προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο-λίγο ζουμί από την κότα, χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Comments are closed