
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- έντερα προαιρετικά
- 2 λεμόνια
- 1 συκωταριά
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 3 αυγά
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τη συκωταριά με νερό και τη βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο-λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα, χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Comments are closed